Saturday, April 30, 2011

Shidi Shah

Persidangan blogger sedunia di Kuala Lumpur 15 Jun Bersama Tun Dr Mahathir

KUALA LUMPUR 1 Mei – Satu persidangan blogger sedunia akan diadakan di sini bulan depan yang bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, yang juga seorang penulis blog, dijemput untuk menyampaikan ucaptama.

World Blogger and Social Media Summit 2011 itu akan diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) selama dua hari mulai 15 Jun.

Kemunculan Dr Mahathir adalah antara agenda utama yang disusun pada perhimpunan blogger kali kedua diadakan di Malaysia selepas Asian Bloggers and Social Media Conference 2010 tahun lepas.

Persidangan kali ini dianjurkan oleh My Events International Sdn Bhd (My Events) dengan kerjasama Cyber Security Malaysia yang bakal menghimpunkan penulis blog dan pengguna laman sosial dari seluruh dunia untuk membincangkan perihal internet dan blog.

Ketua Pegawai Eksekutif My Events, Shahrul Hameed Dawood berkata, acara tersebut juga akan menjadi platform kepada penulis blog untuk membincangkan perkara yang perlu diambil perhatian sebelum menulis blog untuk mengelakkan berlaku kontroversi.

Beliau berkata, perkara itu diberi penekanan selaras dengan kenyataan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak bahawa penulis blog adalah bebas menyuarakan pandangan masing-masing tetapi perlu ada garisan yang mengawal kebebasan itu agar ia tidak melampaui batas. – Bernama

sumber dari utusan

ape lagi rakan2 blog.jom pegi

Shidi Shah

About Shidi Shah -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

4 comments

Write comments
zahidah dihaz
AUTHOR
May 3, 2011 at 10:29 AM delete

15 jun? kenapa tak 15 mei? bolehlah pergi...


New Entry: Outing: Lunch @ KFC

Reply
avatar
shidi shah
AUTHOR
May 3, 2011 at 10:33 AM delete

xpat dtng ker 15 jun?
15 mei bleh gak nk dtng.bfday party sy.hehehe

Reply
avatar
hana
AUTHOR
May 6, 2011 at 6:17 AM delete

sesape je ke boleh pegi???
=D

Reply
avatar
shidi shah
AUTHOR
May 6, 2011 at 7:04 AM delete

haa..jom la pegi..
*ajak2 aym..heheh

Reply
avatar