Sunday, June 26, 2011

Shidi Shah

Melawat Kelip-Kelip di Kg Kuantan, Hulu Selangor


Saya, mohd syahidie bin kamaruddin ingin membuat pengakuan yang saya telah berdate dengan seorang gadis dari Meelaka iaitu...jeng...jeng....jeng.... kontrovesi2....hahah..

awek aku la, sape lagi.semalam ak and geng2 awek ku g Kuala Selangor kat Kg Kuantan g tengok kelip2. atau kunang2..boleh tahan la bestnyer.

perjalanan selama hampir 1jam dari Sri Damansara (amek kawan gua) pastu terus ikut sign board ke Kuala Selangor ikut jlan kampung.. sampai Kg Kuantan, perh..ramai giler orang berator.tapi ramai orang lua, mat n mek saleh, org cina.. orang melayu xde sangat.mungkin sbb nak tengok balik kg jer..hehe..
ramai woo orang..gmbr xbes sbb cam cap ayam..huhu

ok nak masuk kene bayar RM40 untuk 1 bot.1 bot hanya boleh masuk 4 orang dewasa jer. kiteorang pergi 5 orang.lebih sorang.nasib baik la ada yang sudi nak share.2 orang budak naik satu bot dengan ak.
naik sampan yang ada dayun di dayun hayun oleh seorang brader.

sambil2 dia kayuh sampan(betol ker dayun org pgil kayuh?) brader tu cite2 la skit sal kelip2 ni.kat citu, ada 2 jenis kelip2.satu kelip2 dan satu lagi kunang2.kunang2 cahayanya warna hijau.masa pergi tu xjumpa kunang2.bula warna kot sbb mlm.hahah.

kat sepanjang sungai tu, mmg banyak sangat kelip2.adal dalam 20KM di sepanjang sungai.tapi diaorang bawak kat dekat2 jer.ada dalam 20 minit duk dalam sampan.brader tu bawak dekat2 kat bawah pokok.mase tu amek kelip2 letak atas tangan.waaa tangan berkelip2..heheh

sangat cantik..kat tepi2 sungai tu, mmg kat setiap pokok ada kelip2 yang duk citu.mcm pasang lampu kelip2 kat pokok.cantikk..
ini la si selip2 tu..lau letak dalam botol banyak2, leh wat lampu..

Shidi Shah

About Shidi Shah -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

8 comments

Write comments
Kalamhati
AUTHOR
June 26, 2011 at 5:21 AM delete

bestnye..akak tingin nak pegi..tp lum ada kesempatan..huhu

Reply
avatar
shidi shah
AUTHOR
June 26, 2011 at 6:42 AM delete

ambil la msa ujung mgu pegi ramai2...best..

Reply
avatar
kechikshah
AUTHOR
June 26, 2011 at 7:54 AM delete

pasnih kt g tgk kunang2 lak..cr kt besut..hehe..

Reply
avatar
Nava Krishnan
AUTHOR
June 26, 2011 at 10:03 AM delete

slowly the fire flies are disappearing due to env changes.

Reply
avatar
Thristhan
AUTHOR
June 30, 2011 at 9:16 PM delete

Wow, you managed to take a photo of the creature? When I was there, with my low definition camera, I could not even take a proper photo of it. I still recall during my childhood that I used to catch these fireflys in front of my house. Nowdays they can only be found at selected locations.

Reply
avatar
kakchik@ella
AUTHOR
July 1, 2011 at 9:09 AM delete

betul best ye dik? KC yg duk dekat ni pun tak penah gi tau. Pasni KC nak gi lah.

Reply
avatar
eiymnajmie
AUTHOR
July 1, 2011 at 8:24 PM delete

cam besh je..kne pg nie..

Reply
avatar
shidi shah
AUTHOR
July 2, 2011 at 2:52 AM delete

imposible i can capture that with my digital cam.that picture 1 take it from google.heheh..just to show you guys that thing..

besh jugak layan bende2 natural nih..take some time g ngn family or member2 ker..have fun there

Reply
avatar