Thursday, April 19, 2012

Shidi Shah

Percutian yg Sangat ohsemmm kat Pulau Perhentian

salam rakan2 blogger sekalian..sangat lah lama aku xupdate blog shidi shah ni. bila tengok2 balik ramai jugak visitor ak tiap2 ari...market jugak blog ni yer.hehe..jadi thanks la kepada sapa2 yang kunjung blog gua ni.tinggal la jelak anda nnti saya akan menjejaki anda senyap2..hehhe

ni nak cite pasal cuti mid sem gua dan rakan2 gua pasal kiteorang pergi ke Pulau Perhentian Kecil. Tempat ni sangat2 la menarik. air laut dia sangat2 la jernih sampai boleh nampak dengan jelas dasar laut. cmnilah sambil2 cite kite tengok gambar2 menarik yang sempat aku tangkap ni...jom layannnzzzaaassss


ni la muka2 geng gua yang pergi sana skali..tambah sorang yg tengah amek gambar. sign board kuala besut connection & tours sdn bhd tu la company yang kite orang amek pakej. Pakej termasuk:

RM135/person

2 Hari 1 Malam
duk dalam dorm seramai 9 orang 
bot pergi dan balik
snorkling special pakej

makan kiteorang bawak sendiri. ayam bbq 4 ekor rempah2 buat sendiri semua,kalau nak tengok macam mana kiteorang wat rempah bbq boleh tengok cini. sumer2 skali beli makanan dalam RM120 jer tuk 9 orang.

agak jimat kan..sebab kalau makan kat sana sangat2 la mahal nak mampos.
2x ganda dengan harga asal yg kita makan kat kedai biasa ni.


sampai kat jeti, kene charge RM5 sorang oleh kastam untuk pemuliharaan laut.
ni part yang best nih..naik boyt kecik.dia xbg feri masuk sbb nk jaga batu karang.mati batu karang kalau bot2 besa masuk.
bila kena lambung ombak, melompat2 sumer sampai sakit bontot.
aku la yg seksa skit sbb duk depan n kurus pulak tu..mmg sakit la tulang2 bontot..adoiiyaiii...



sampai sana sangat2 la seronok dan xsangka dah sampai pulau perhentian..dah lama nak pergi cini.,..hoho.

kat jeti jer dah terpegun tgok laut dia..air sangat la jernih sampai boleh nampak batu karang yang warna warni n ikan yang pelbagai spesis dan warna..sangat indah ciptaan Tuhan ni..


lepas tu kene jalan pergi tempat penginapan.naik bukit sikit dengan bawak barang2 sumer..nasib la sapa yang bawak barang berat mcm budak kat atas tu..hahaha


sampai kat tempat menginap.cepat2 check in n siap2 terus pergi pantai cari mak/mek saleh..hahah

haaahh..bila sampai pantai, sumer dah jadi over excited..melompat2 mcm monyet la sumer


apa tunggu lagi, terjun laut la..hahah

ni part yang best ni..kene lambung...adoiii...
aku la yang selalu kene sbb ak paling ringan sbb ak kurus...jahanam btol budak2 ni...nak lari ssah sbb dlm air..

tanam ini budak..!!hahah

orang mcm ni mmg ramai la kat sana..nama lagi pulau perhentian kecik..sumer mat/met saleh pergi


lepas mandi2, lepak dlu kat kedai makan..
ak oder te o ais jer..tu pon dah RM3
perhh..mhal nak mampos..
tgok orang lain mkan best jer..telan air liur jelah..


malam tu pulak buat BBQ ayam yang bawak dari umah.selamber jer bakar mambakar tepi pantai tu..hahah



lapar perot dah ni..bilo nk masok aym ni ha...dr potang den xmkn ag ni ha..

ayam bakar sudah siappp!!!..
tambah ayam pleseee...

 bile perot kenyang, ada yang tido, dan ada yang makin cergas...ni muka2 yang kene rasuk termasuk ak skali..
kah..kah..kah...

lepas tu lepak2 tepi pantai kejap layan pertunjukan bola api..lepas tu sumer balik dorm tuk rehat..

esoknya kite orang pergi snorkling...
jom layan gambar ni

nampak x ada penyu?

banyak tempat jugak la kiteorang pergi ber snorkling...ase dah ketagih nk snorkling lagi...
dari pukul 10 pg sampai pukul 2 petang kiteorang snorkling..mcm2 cerita budak2 ni ada sbb sumer excited wat snorkling..
kehe hanyut kat ombak la..xpandai berenang mcm tu la..nasib baik ada life jacket.

lepas habis snorkling, balik dorm amek barang2 sumer then g lepak2 kat jeti tunggu bot pukul 2.sambil2 tu ambil gambar dlu kat tepi pantai.
Pulau perhentian di tawan!!..yeeaahh...

nampak x ada duyung pondan...hahaha
boleh tahan kn? sape nak boleh kontak aku..
bahahahaha

ok sekian saja untuk kisah pulau perhentian..nk tengok gambar lagi boleh ke fb saya..


Shidi Shah

About Shidi Shah -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

9 comments

Write comments
kechik
AUTHOR
April 20, 2012 at 12:36 AM delete

amboi..promote fb nmpk?..nk g snorkling gak..

Reply
avatar
eVa
AUTHOR
April 20, 2012 at 9:40 AM delete

wah sronok gilerrrrr.... jeless!!! lama x pegi snorkelling.. huhu.. tempat kat situ cantek jugak yer

Reply
avatar
shidi shah
AUTHOR
April 20, 2012 at 9:45 AM delete

cantik tmpat dia... tempat yg sgat sesuai tuk scuba n snorkling

Reply
avatar
April 24, 2012 at 8:32 PM delete

bestnyaaaaaaa....

skodenga minah saleh ey?? ;p

Reply
avatar
shidi shah
AUTHOR
April 25, 2012 at 3:15 AM delete

ish2...xbaik fitnah..mane ad skodeng..dia yg skodeng sy...keh2...

Reply
avatar
Mila Ahmad
AUTHOR
July 12, 2012 at 12:23 AM delete

macam best nak pegi jugak :)

Reply
avatar
abdul rahim
AUTHOR
September 9, 2012 at 3:07 AM delete

menetap kat mane time ni?

Reply
avatar
shidi shah
AUTHOR
September 12, 2012 at 1:48 AM delete

kat dorm.amek skali ngn pakej

Reply
avatar