Tuesday, April 13, 2010

Shidi Shah

Ada blog pon boleh jadi kaya


REDMUMMY


kali ni ak makin bersemangat nk hidup dlam dunia blogging nih. Nk tahu kenapa? bysanya lau de mase2 lapang ak suker bkak nuffnang innit n geng blogger punyer web.kat citu boleh dpat banyak info2 terbaru yang berguna. kadang2 dpat tahu berita lagi cepat dari akhbar2 seperti harian metro, berita harian n bla2.... so tilik punya tilik pe tajuk entry yg mnrik, terlihat lah entry mengenai redmummy yg masuk paper arini.redmummy dapat income RM10K sebulan hanya advertise dari blognya.huh.. gempak!! rajin tulis blog pn boleh hidup mewah... lepas bace pasal redmummy kat harian metro, rasa nk jadi macam dia pulak.untung betol.maklumlah dgar pasal duit ni sume org pn akn rabun mata.haha.kat artikel 2 redmummy de gak bg tips2 skit pasal blogging nih.ak sempat curik beberapa ayt beliau:

Panduan menjana pendapatan menerusi blog:
1. Individu mestilah mempunyai Internet serta komputer riba yang mudah dibawa ke mana-mana.
2. Mulakan membaca blog popular kemudian tinggalkan komen pada lima blog popular ini.
3. Kemudian untuk setiap blog yang sudah diberi komen, cari pula blog lain kemudian tinggalkan tiga komen di situ begitulah seterusnya sehingga iaa berkembang.
4. Buat template yang menceriakan dan bukan hanya mengambil template sedia ada.
5. Setiap hari pastikan anda membuat 10 catatan, setiap catatan disiarkan tiga atau empat jam. Ini bagi memastikan blog sentiasa menerima kunjungan.
6. Mendaftar dengan laman web Nuffnang untuk memastikan blog menerima iklan daripada Nuffnang.
7. Rajin serta tidak kenal erti putus asa.

xpekan redmummy pnjam ayt nih.bak kata pepatah mat saleh sharing is caring..

lepas 2 ak pn usya pulak blog beliau mau melihat mcm mana gaya blog yg mampu menjana pendapatan sebegitu banyak.

huh, merah menyala berseri2 lagi blog beliau..

pendapatan beliau bukan dari nuffnang jer.
ada jugak syarikat lain yg ltak ads kat blog beliau sbb blog beliau dapat traffic tinggi.
program gogle adsense pn ada.so mmg munasabah jugak la dpat inncome byk.

blog beliau pn bukannya sekelip mata dapat earning tinggi.mengambil masa jugak nk naik.
bak kata orang mula dari bawah..huhu.

p/s : lau korang nk tahu,letak ads dr luar seperti google adsense, nuuff xakan sekat status glitterati mmber kite.

oklah lau nk dapat tips sal blogging ni jomla terjah blog redmummy.

Shidi Shah

About Shidi Shah -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

5 comments

Write comments
zulaikha
AUTHOR
April 15, 2010 at 11:55 AM delete

pnah dengar pasal redmummy ni.. mmg meletop la blog dier... heheh.. terbaik punya!! (^_^)v

Reply
avatar
Shidi Shah
AUTHOR
April 15, 2010 at 4:43 PM delete

huhu,
suatu hari nk jdi mcm dia ngn blog nih..
bes kan..

Reply
avatar
Shidi Shah
AUTHOR
June 28, 2010 at 10:07 PM delete

jom jdikan dia idola blog

Reply
avatar
Ahmad Zaki
AUTHOR
July 17, 2010 at 8:47 PM delete

Assalamualaikum...

Sebelum ni, budaya laman web html yang dihoskan pada webhosting percuma seperti geocities menjadi kegilaan masyarakat. Sekarang ni iklim "rangkaian sosial" dan blogging pula mengambil alih tempat. Web hosting geocities pun dah tak beroperasi lagi.

Walaupun FB paling popular ketika ini,tapi saya rasa dengan program pengiklanan seperti nuffnang, mangga ad dan lain2, kembali menyemarakkan dunia blog.

Saya dah dapat kesan, ada pengguna FB yang dah bosan, ditambah lagi dengan kontroversi yang dikaitkan antara FB dengan gerakkan persaudaraan Israel Zionis, telah memberi salah satu impak pada peningkatan semula pengghunaan blog sebagai media utama.

Tetapi, dalam kita ghairah berblog, jangan kita lupa pada aturan dan ajaran Islam. Kelekaan dengan blog dan aplikasi internet yang lain membawa mudarat pada kualiti hidup kita. Mungkin ada yang terlajak (tertidur) solat subuh gara2 berjaga hingga lewat malam semata-mata kerana blogwalking...

Pilih iklan yang menjual atau memperdagangkan perkara serta aktiviti yang halal sahaja. Jangan campuradukkan pendapatan internet kita dengan yang haram. Gunakan blog untuk menyebarkan perkara yang bermanfaat untuk pembangunan minda dan intelektual masyarakat Melayu dan Islam umumnya.

"BLOGGER BERSATU DALAM MEMPERKASAKAN EKONOMI ISLAM"

~p/s; HALal + harAM = HALAM

Adakah anda tidak kisah jika pendapatan kewangan anda jatuh dalam kategori HALAM?

Reply
avatar