Tuesday, April 20, 2010

Shidi Shah

My Version Of Grooming Tips



Projek alpha kini musim ke-2 dengan temanya mekap-bermekap tak kiralah tuk laki atau pmpuan.Sumer kene pandai bermekap sbb zaman skarang nih org pandang pada penampilah seseorang tuk menampakkan hebatnya beliau.walaupun kerja as cleaner pn kene pandai bermekap.macam mak cik cleaner indon kat kolej ak walaupun dah tua gaya masih lagi stylo sbb pandai bermekap.hoho.

kat sini sy nk tanya kenapa seseorang itu perlu pandai ber'grooming'? of course la kan bg lelaki mstilah nak nampak kacak bergaya di mata2 si gadis.hehe.tuk pmpuan pulak nk nampak cantik dan menarik.tapi nk bergaya ni mestilah ada cara2nya.mengikut kesesuaian diri masing2.

so kat cini ak nk bg tips skit kat cmne nk ber'grooming'.
kita pergi kpd lelaki daluhu yer.


1. Mestilah nampak bersih dan kemas.

Bersih kat sini bermaksud muka mestilah bersih dari jerawat, jambang yag tebal
dan kulit tidak berminyak.Rambut pela harus kelihatan kemas dan teratur.lau nk
wat rambut terpacak 2, buat la kemas2, biar ade style.

2. pakaian

Yg ni pun penting juga.Penampilan yg bergaya adalah pemakaian yg bergaya.skarang ramai lelaki suka pakai baju polo dan jeans untuk kasual.simple jer kan tapi ttap bergaya.hehe

ok tuk pempuan pelak.yg ni leceh skit sbb pmpuan ni mekapnya xmcm laki.hehe.jgn mrah yer wanita2 sklian..

1. pakaian.

Pemilihan pakaian adalah sangat penting bagi perempuan.Fesyen juga harus mengikut perkambangan.kalau pergi pusat membeli belah pkai byse2 mane org nk pandang.hehe.

2. Penjagaan kulit

Seseorang wanita itu haruslah nampak suci dengan kulit yang licin,putih dan cantik.
setiap hari kene jaga kulit muka terutamanya.pencuci muka juga kene guna brand yg betol dan bersesuaian dgn kulit.

bagi ak tips2 yg ak ckp nih adalah tips yg paling penting.ada banyak lagi yg perlu diketahui.nak bergaya lagi, gunalah adidas.

tapi apa yg pling penting tuk laki dan pmpuan adalah bau bdan.produk adidas ni mmg sesuai tuk laki dan pmpuan bagi mengekalkan bau bdan yg segar sepanjang hari.



Projek alpha season 2 episod 1




Projek alpha season 2 episod 2





projek alpha season 2 episod 3








Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Folo projek alpha on facebook here

Shidi Shah

About Shidi Shah -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

2 comments

Write comments
SwEetForEst
AUTHOR
April 21, 2010 at 6:36 PM delete

sweet xde idea nk join..
so x join..hehehe..
good luck for u..
^__^

Reply
avatar
Shidi Shah
AUTHOR
April 22, 2010 at 9:06 AM delete

thanks sweet...
huhu..
sje jer join kot2 de rzki.

Reply
avatar