Wednesday, June 23, 2010

Shidi Shah

AWAS!!! kod BABI pada makanan

salam buat semua yg singgah blog prince ini..hoho.. poyo jer.eeerrmmm rasenyer dah lame btol ak xupdate blog.yelah online pn skjap2 jer.mklumlah kat umah xde tnet.ni pn online kat tmpat spupu ak...

actualy byk gak idea yg ak nk tlis dlm blog nih, cume ak tlis tjuk jer dlu.blom post ag.hahah.nnti ble dah de mse yg btol2 free ak post yer.tunggu....


ok kembali kpda misi asal.kali ni ak nk share ngn korang pasal kandungan dalam makanan yang korang beli kat kedai 2 mungkin ada lemak babi atau ape2 yg de kaitan ngn babi.ak dpat info ni pon dari mak ak n mak ak pn dpat dr mmber2 dia.ak pn try la gak search kat google n mmg btol kbanyakan kandungan dlm mknan kita ada lemak babi walaupun semuanya berlogokan halal.ni antara kod2 babi dalam makanan

E100, E110, E120, E 140, E141, E153, E210, E213, E214, E216, E234,
E252,E270, E280, E325,E326, E327, E334, E335, E336, E337, E422, E430,
E431, E432, E433,E434, E435, E436, E440,E470, E471, E472, E473, E474,

E475,E476, E477, E478, E481, E482, E483,E491, E492, E493,
E494, E495, E542,E570, E572, E631, E635, E904

jadi bagi yg prihatin, copy lah kod ni dlm nset n gunakan mase nk mmbli.tgok dlu kod ni dlm kndungan mknan tersebut kot2 ade kot ni.

Shidi Shah

About Shidi Shah -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

2 comments

Write comments
Kaito
AUTHOR
June 24, 2010 at 8:48 AM delete

pelik juga...kalau dah tau bende tu haram, nape tak hebahkan kat TV. Nape masih sembunyi2 lagi...

Reply
avatar
Shidi Shah
AUTHOR
June 25, 2010 at 1:45 AM delete

ntahlah..
tp dah try search sal ni n mmg btol.

Reply
avatar