Monday, June 28, 2010

Shidi Shah

Cara senang msukkan fungsi "Read More Button"

kali ni ak nk kongsi 1 kara yg amat2 senang nk masukkan fungsi read more button kat entry.mmg sangat mudah dan xperlu edit template yg ssah2 n xperlu masukkan kod2 yg byk.just simple jer.

1. pergi kat Layout pas 2 klik kat Page Elements tab.
Pas 2 kat Blog Post widget klik Edit


2. kat citu gak leh ltak fingsi share kat fb or lain2 web sosial.klik jer show share button.




3. pas 2 pegi ke Layout klik kat Edit HTML.lepas 2 klik kat Download Full Template tuk backup template blog.

4. lpas backup template klik kat Expand Widget Templates.penting ni taw klik cini.

5. lpas 2 kat keyboard tkan ctrl+f n salin kod ni kat box yg kuar kat bwah

lpas 2 salin kod ni btol2 bwah kod td



then klik save

then bile nk wat read more button 2 korang tgok gmbr ni kat new post

lpas korang hbis wat entry sblom publish 2 amek jer mane2 line then klik kat gmbar yg line wane merah 2

Shidi Shah

About Shidi Shah -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

7 comments

Write comments
onniey84
AUTHOR
June 28, 2010 at 11:24 PM delete

tq for sharing.
saya just nak tnya, camner nak masuk kan button share post ker FB, Twitter mcm awak kat bawah post?
saya dh try edit dan save tp tak keluar pun...

Reply
avatar
Shidi Shah
AUTHOR
June 28, 2010 at 11:30 PM delete

cara yg sama nk msuk fungsi read more button ni tp kat ctu de post page option.kat ctu de show share button.awk tick jer kat ctu n klik save.try jdi x?

Reply
avatar
onniey84
AUTHOR
June 28, 2010 at 11:41 PM delete

tk dapat lah awak..heheh
kod yang kena salin tu nak kena paste kat mana eks,tq

Reply
avatar
Shidi Shah
AUTHOR
June 28, 2010 at 11:44 PM delete

cari kod yg mle2 2 dlu.pas 2 copy kod yg kdua 2 n paste kat bwah kod yg mle2 2.tp igat klik expand dlu

Reply
avatar
Faiz
AUTHOR
June 29, 2010 at 1:54 AM delete

tq for sharing..

p/s : thanks komen kt blog td..hehe..proton ada buat kereta cm2..tp xleh jual..utk promosi je..haha
Hit My Latest Update

Reply
avatar
zulaikha
AUTHOR
June 29, 2010 at 3:40 AM delete

terima kasih cikgu! ;)

Reply
avatar
Shidi Shah
AUTHOR
July 3, 2010 at 8:43 PM delete

faiz : bru nk tmpah..haha..

zu: bgus ank mrid dgar ckp.hahah

Reply
avatar