Tuesday, May 31, 2011

Shidi Shah

Arini dapat elaun untuk praktikal..yeah2...

Minggu ni cukup 4 minggu ak wat praktikal. sekejap pulak rasa. dan hari ni gaji masuk.ak pon dipanggil la jugak untuk amek cek elaun.wuwuwu..punya la gembira masa dapat tu..tapi prasaan gmbira tu tahan jer sbb xnk bg malu.ssah woo nk than gelak..balik kul 6 masa ats moto baru ak jerit puas2 sbb sukerr dpat elaun..hoho..ngok sguh.

tp selama sebulan ak praktikal kat citu punya la banyak keje ak kne buat.semuanya kene design pakai software catia.sek baik catia senang jer.awl2 LI mabok gak ngn catia sbb dah lame xpkai.guna masa 1st year jer.2 tahun tingal sumer dah lupe..huhu.kne la blaja balik. tapii..hah...2 ari jer ak blaja dah master.heheh.tu pon terok kne ngn supervisor ak.


haa..tu keje untuk minggu pertama ak.kne wat balik model2.ada la dlam 370 model sumer..skit jer kan..?tiap2 ari mengadap labtop jer..masuk kul 8.30 duk dpan labtop sampai la kul 1 tnghri.rhat sejam g kua mkn masuk balik kul 2 sampai la kul 5.30 bru bgun dr kusi.sakit bontot wooo.. jari2 xyah ckp la lenguh duk main klik2...

kadang2 tu bos soh ak model balik mane2 part2 yang xde.kne g ukur kat body aircraft tu 1 per satu then naik ofis wat model.bes pe keje cmtu..xbosan..(pdhal penat)

tapi semua tu la yang bg ak banyak belajar.dapat la jugak merasa pengalaman kerja ni.

tu gambar kat kilang.kapal terbang dibukak balik tuk measure smula part2 dlm tu.keje ak la tu measure2.maklumlah budak LI, diberi kerja lebih skit tuk blaja...

tapi xpe, elaun ak pon banyak..hoho..siap la ak nk kumpul duit elaun nk beli sumting yangdah lamer giler nak beli dan teringin sgat2 nak beli..tgu jela sebulan lbh ag..

sempat ag posing2 ngn kpal terbang smbil wata keje..heheh..amek kesempatan

Shidi Shah

About Shidi Shah -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

2 comments

Write comments
Bapak
AUTHOR
June 1, 2011 at 3:04 AM delete

wah dapat elaun praktikal pertama. gunalah sebaiknye...

Reply
avatar
shidi shah
AUTHOR
June 2, 2011 at 3:22 AM delete

huhu..
hrap2 la dpt guna dgan sebaiknya

Reply
avatar