Wednesday, June 27, 2012

Shidi Shah

Finish My Last Part of Degree Study.

Alhamdulilah...akhirnya sudah 4 tahun ak belajar di UPM dalam bidang engineering dan semalam sudah lepas pembentangan projek tahun akhir aku. Rasa sangat2 lega selepas minggu yang sangat2 stress dengan persiapan tuk pembentangan ni dan final exam.

2 hari yang lepas adalah hari pembentangan poster final year projek (FYP) di fakulti kejuruteraan UPM. Orang2 dari industry datang untuk evaluate pembentangan kami. yang evaluate poster aku adalah seorang manager dari Eurocopter Malaysia Sdn Bhd. dia juga Alumni UPM or super2 senior aku. Sebab nervous punyer pasal hancus sekali pembentangan aku.nasib baik la markah xdikira untuk final.

kat bawah ni la poster yang aku buat. berserabut sekali nampak sebab aku buat last minit punya.copy n paste jer dari thesis..xcukup masa punya pasal.




Ini adalah supervisor aku yang banyak bantu aku time nak siapkan projek ni. beliau pun banyak bantu aku maa aku menjadi presiden kelab aero UPM tahun lepas.Sangat2 baik orangnya. yang kat tengah tu..yang sebelah kanan rakan sekelas aku yang ambil projek dengan SV yang sama dengan aku.


inilah wajah2 gembira selepas presentation poster.. tetapi untuk sementara sahaja..hahah


ini pula signboard untuk ke pameras poster kiteorang.. course kiteorang jer yang ad signboard, cos lain xada..heheh.. special case kan..

sebab aero gan gempak..heheh

Lantak lah present poster tu..haha..

disebabkn itu, ak balik prepare untuk VIVA pulak.yang ni baru la betul2 present punyer.duk dalam bilik dengan 4 orang pensyarah untuk menghentam projek yang aku bentangkan.

lepas SV aku semak balik slide presentation aku, aku prepare dengan cakap sorang2 dalam bilik ni..haha.. untuk masa depan punya pasal.tengok balik thesis aku mane yang agak2 boleh jadi soklan membunuh.

sebelom present nervous punya la pasal sampai aku duk ke hulu ke hilir macam orang tungu bini nak beranak jer.member aku yang present sebelom aku duk present sampai 1jam..tu yang jadi makin cuak ni..

nak2 pulak examiner aku mmg dah tahu perangai dia banyak tanya..maklumlah professor. soklan pulak ntah ape2..haha..harap2 dia xbaca blog aku ni.

hampir 1 jam jugak aku present.tapi rasa sekejap jer.present kali ni pun ok sikit dari semalam, confident level aku dah up skit.hehe.

Next week aku dah stat keje. baru jer dapat offer letter tadi as mechanical engineer kat shah alam. xsempat la nak berhoney moon lapas belajar nih.

ok lah oll the best to uuoolllsssss

Shidi Shah

About Shidi Shah -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

3 comments

Write comments
kechik
AUTHOR
June 27, 2012 at 10:18 PM delete

xlega lg selagi xjilid tesis..hehe..congrat yunk..bln 9 nnti sy dtg grad awk ngn bunge2an n bear sebsr awk..

Reply
avatar
shidi shah
AUTHOR
June 27, 2012 at 10:36 PM delete

okeh... bear n hadiah eh..

Reply
avatar
July 1, 2012 at 7:33 PM delete

wa~ bestnya sume da lepas, alhamdulillah..:))
gd luck result..hi..:)

Reply
avatar