Thursday, March 17, 2011

Shidi Shah

Aku tak pergi Jerman

hari tu ak duk kalut2 nak pasal praktikal kat Jerman, survay2 tiket la, pegi buat passport la, duk sibuk koling2 cari sponser, naik trun department jumpa lec psal nak pegi jerman punya pasal ni..nak2 pulak ak yang jadi leader..so ape2 hal mmg aku la dibincang dulu

last2 ak xpergi sebab orang kat jerman nak 4 orang jer.yang UPM nak hantar 6 orang.tapis punya tapis aku dan sorang mmber ak xpat pergi.bila dapat tahu berita ni agak sedih jugak dan dalam msa yang sama gembira pon ada..tapi xtahu yang mana banyak.sedih or gembira.yes secara kasarnya ak gembira sebab xhabis banyak belanja duit nanti dan tak rasa penat lagi buat preparation.dan tak la berjauhan dengan awek nanti..hehe.

aku sedih sebab sebelom ni dah comform dapat pergi dan ak dah cakap kat family aku dah.diaorang gembira sebab ak terpilih.malu pulak nak cakap balik ak xpat pergi...ak pon mmg nak pergi sbb nak berholiday kat sana..hehe..nak lepaskan stress blaja sem ni..sem ni mmg aku sangat bz n tension.maklumlah baru naik jawatan...

tapi ak kene fikir positif..mesti ada something good behind this.chop2..ak dapat buat praktikal kat sebuah syarikat helikopter kat subang. namanya Mycopter sdn bhd . sebuah syarikat Malaysia yang buat maintanance helikopter dan syarikat ni sangat bagus.dengar cite elaun pon dapat dan kalau perform time praktikal dia amek kerja terus pas habis blaja..ini peluang ni..heheh..

 kira ok la ni kan..lau wat praktikal kat jerman bukan pegi kerja kat syarikat penerbangan mana2 pon.pegi tolong wat research budak2 PHD or Master kat universiti kat jerman.agak bosan la..tapi tula kan lau pegi dapat jalan2 tgok negara orang nih..

tapi xpe..kat MAS ni ak dapat expose ke  industry..kat syarikat ni lec letak ak kat bahagian avionik (avaition elektronik).main2 litar n wiring2 sumer tulah..

so far ok la..good thing to me..so next week dah nk start cari rumah sewa.dan tak sabar nak habis sem ni..dah serabut dengan asiemn yang sangat banyak nih..ujung2 sem ni la banyak pulak asimen lec bagi..

Shidi Shah

About Shidi Shah -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

2 comments

Write comments
kechikshah
AUTHOR
March 17, 2011 at 4:29 AM delete

its ok dear..tuhan da susun yg terbaek tok hambanya..
p/s=suke la bile kt entry kamu ader msok kt gak =)

Reply
avatar
Shidi Shah
AUTHOR
March 17, 2011 at 6:52 AM delete

hehe..kene la sebut sbb org pnting

Reply
avatar