Friday, May 13, 2011

Shidi Shah

Baru Seminggu berprakrikal


cup2.... dah seminggu ak praktikal. Nama Company ak praktikal Euroala Industries Sdn. Bhd yang letaknya di Kg Baru Subang kat belakang airport subang. First day masuk, dah dapat banyak giler keje. mula2 dia bagi 1 file yg sangat tebal soh ak design balik part2 aircraft sbb nak combine nanti. Dahla susah2 lak tu drawingnya.ak pn dah banyak lupe function2 dalam catia nih.ape2 pon buatjelah.xleh wat tanya dia, nnti dia dtng la buat.pastu ak lupe gak stepnya sbb dia ajar lju gler.tgok2 jer dah siap.perh..mmg expert ah supervisor ak ni dlm design2.

pastu di baginya 2 file lg yang tebal gak soh ak bace..hahaha..mmg sedap rasanya..then ditambah lagi 4 laporan amali soh ak baca.lab report ni pasal nak sediakan metal.banyak nak mampos stepnya.dan satu habok pon aku xpaham..huhu.

tiap2 ari pon keje tu lah aku buat.masuk kul 8.40 pagi trus ngadap labtop yang diberi oleh bos aku. sampai lah petang kul 6 lbh baru leh balik..wuwuwuw..tapi siyes ak bsyukur sbnarnya ak dapat company ni.sbb banyak ak blaja mengenai design guna catia nih..

company ak LI ni baru 2 tahun kat Malaysia. Ditubuhkan oleh Tun Dr Mahathir dan baru jer hari khamis (12 Mei 2011) lepas dilancarkan dia punya aircraft. JETFOX. kat D'Nest aviation.ak pon terlibat jugak. sangat bes lau dapat kuar dari ofis nih g keje..weee..

ce trngok gambar nih...time ngah launching JETFOX aircraft

sempat lagi bergambar ngn awek nih.heheh..ada lagi gambar berduan2 saja ngn awek2 nih..nk tgok masuk ler fb saya yer..heheh..gaya nak poyo.

so far baru seminggu banyak dah pengalaman ak dapat dalam bidang keje nih.lau orang dah bertahun2 keje tu xyah ckp la pengalaman banyak mana. walaupun agak penat, tapi bes jugak.

ok stakat ini saja nak cerita..

p/s: dgar cite elaun LI kat cini banyak..heee..xsbarnya nk tgu elaun masuk...

Shidi Shah

About Shidi Shah -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

4 comments

Write comments
shaffique
AUTHOR
May 13, 2011 at 7:46 PM delete

pergkh, dapat gambar dengan awek. hot2x pulak tu. ;)


My latest entry : Superhero Terkenal Dalam Bentuk ABC

Reply
avatar
SyedGraphiX
AUTHOR
May 13, 2011 at 7:57 PM delete

perghhhh. hot kot. hahaha. kasi satu kat aku XD

Kalaulahh aku seorang guru.. aku akannn.. haaa. cbe baca. HAHA :P http://www.syedgraphix.com/2011/05/segmen-kalaulah-aku-seorang-guru.html

Reply
avatar
shidi shah
AUTHOR
May 14, 2011 at 11:22 AM delete

haha...mmg hot bai..puas ati dpt bgambr ngn diaowg..
lau nk bg almat, t ak pos kn..heheh

Reply
avatar
kechikshah
AUTHOR
May 15, 2011 at 9:37 AM delete

entry psl praktikal..ltak gamba amoi xmandi pg nih..amende la..

Reply
avatar