Saturday, September 3, 2011

Shidi Shah

Suasana Raya di kampung


salam buat semua pengunjung blog ini. sudah lama giler ak xupdate blog ni.ideanya banyak tapi  xde kesempatan untuk menulis.

sempene hari raya ni ak nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin kepada semua kenalan kalau terslap kata, terkasar bahasa dan sewaktu dengannya. raya tahun ni ak rasa raya yang paling tidak best sebab macam sunyi jer.xde feel raya jer.lagi pulak tahun ni raya 1st xde orang balik kat umh.sumer raya kat umah mertua.

so raya first ak balik umh tok kat Tumpat, Kelantan.tapi yang sedihnya raya 1st ak dah kene serangan perot memulas.sampai nak muntah2 n xslera nak makan.2 hari lak tu.mmg xkemana la ak.nk g jln2 umh mmber pon xleh.

raya kedua pulak sekelip mata saja rumah ak dah penuh dgn sedara2 dtng.akk, abg n kazen2 yang balik kg.riuh dengan budak2. lau ramai budak2 ni ak mmg jdi serabut skit.sekor2 nakal mcm kera bergaduh.kadang2 ak usik jugak bdak2 ni.hayun sana, hayun cini, sekeh2 n semua jenis buli membuli la ak buat.sampai ad yang nges2..tapi xngaku ak wat.hahah.

malam tu wat bbq.ada udang, sotong, ikan, ikan pari, bakar satay aym n daging.makan ramai2..sodapp n meriahhh..sambil tu main mercun..kat area2 klantan ni lau xbergema ngn mercun mmg xsah. polis xpolis pon main.hahha.

kat umah mmg bersepah, ma ak pon poning pale jadinya.kemas kejap budak2 sepahkan.
sampai bilik ak pon bersepah.bilik ak ni macam tempat kurungan budak2 la.sebab ada lebtop ak.bg budak2 main game.

tahun ni xde pon gambar raya.xsempat pon nak amek.ad pon skit jer.

tahun depan semua balik raya first.time tu lak ak dah bhs blaja.lau da keje kne bg duit raye.huhu.
tapi tahun depan ak nk raya sakan.taun ni pkai bju mlatu taun lpas je.bju pn xbli sgat.

tunggu laa taun depan.satu2nya anak teruna palng encem ad dlm umh ni.heheh

Shidi Shah

About Shidi Shah -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

2 comments

Write comments
cikshidi
AUTHOR
September 4, 2011 at 2:45 AM delete

shrmzb..blog nih da berabok sbb da lm xupdate..

Reply
avatar
shidi shah
AUTHOR
September 4, 2011 at 9:40 AM delete

saya bz, banyak kerja nk wat.huhu

Reply
avatar