Thursday, December 8, 2011

Shidi Shah

Langkawi International & Maritime LIMA (2011) airshow was really2 awesome


Salam semua buat rakan2 yang membaca blog ini. Kali ni nak cerita pasal LIMA 2011 yang sedang berlansung sekarang. Semalam pada hari kedua LIMA ak telah pergi ke ke LIMA di bawah tajaan Spirit Aerosystems Sdn Bhd. Syarikat ini menaja 5 universiti terdiri dari UPM, UITM, USM, Monash dan Taylor. Semua student yang ditaja dalam 70 orang.


Perjalanan selama 7 jam dari Subang menaiki bas ke Jeti Kuala Perlis sgat memenatkan. Dalam bas macam biasa aku xdapat tido.tido pn beberapa minit jer. Nk tido jer teringat katil n bantal empuk kat bilik.alangkah sedapnya..sampai kat sana dalam pukul 6 pagi. Lepas sembahyang subuh sarapan kat gerai depan jeti.
Makan nasi lemak, TAK SEDAP lansung....walau lapar, xhabis pon ak makan.

kiteorang amek feri paling awal, pukul 8.15 pagi. Naik feri, blaa..blaa.blaa..naik bas g airport..bla..blaa..dah kul 10 pagi.sampai sana diberi pass masuk.


Kat sana kiteorang dibawa oleh orang dari Spirit Aerosystems untuk melawat booth2 yang ada dalam tu.
Dia la yang mamperkenalkan kiteorang kepada orang2 company lain.dengan baik hatinya mereka bercerita sedikit pasal company diaorang.







banyak lagi gambar2 kat sana, boleh tengok kat FB aku.
bes pegi event macam ni.banyak bende boleh tahu pasal industri.banyak juga company2 besa yang ada dalam bidang aeroangkasa ni.ni buatkan minat dalam bidang yang ak belajar makin kuat n makin bersemangat nak habiskan belajar degree ni.hahaha.

jom layan video airshow yg sempat ak rakam.


Lima 11 - T28 acrobatic




Lima 11 - T-28 cruise




LIMA 11 - sukhoi fly vertical




LIMA 11 - Sukhoi stall


LIMA 11 - C4 aircraft flying at low speed




untuk keterangan lanjut lawati laman web LIMA 2011

Shidi Shah

About Shidi Shah -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

3 comments

Write comments
cikshidi
AUTHOR
December 9, 2011 at 1:02 AM delete

jelesjelesjelesjeles!..nk pg jugak..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
December 10, 2011 at 2:12 AM delete

C4? C-17 GlobeMaster leww~

Reply
avatar
shidi shah
AUTHOR
December 10, 2011 at 10:51 AM delete

C4 la..the commentator LIMA said during their performance..I can hear clearly

Reply
avatar